مجله آشپزی شماره 17
5 ارديبهشت 88
پيش غذا : سوپ جوانه ماش
می گویند زنجبیل برای سرماخوردگی خوب است. من هم با این گفته موافقم. اگر می خواهید شما هم امتحان کنید.
مواد لازم برای دو نفر
نصف سینه مرغ (ریز خرد شده(
نصف تره فرنگی
نصف بسته جوانه ماش
یک دانه هویج
یه دانه سیب زمینی
شش هفت ساقه لوبیا سبز
شش هفت تا قارچ
زنجبیل و ادویه هرچه قدر دوست دارید
یک قاشق غذاخوری کره
توی قابلمه کره را آب کنید، تره فرنگی را ریز خرد کنید و قدری با کره تفت بدهید. بعد مرغ ها را اضافه کنید و ادویه بزنید. زنجبیل را ریز ریز خرد کنید و وقتی مرغ را تفت دادید به آن اضافه کنید. بعد باقی سبزیجات را که به اندازه دلخواهتان بریده اید به همراه جوانه ها توی قابلمه بریزید. چند لیوان آب جوشیده به آن اضافه کنید و یک ربع بیست دقیقه صبر کنید تا همه چیز بپزد.
غذاي اصلي 1 : خوراك صيفي جات
یک دانه بادمجان حلقه حلقه شده
یک دانه کدوی حلقه حلقه شده
یک دانه فلفل دلمه ای زرد خرد شده به قطعات درشت
یک دانه فلفل دلمه سرخ خرد شده به قطعات درشت
سه چهار حبه سیر
یک ساقه رزماری
نمک وفلفل سیاه
اسکامورزا یا موتزارلا به مقدار دلخواه
بادمجان و کدوها را نمک بپاشید، بگذارید قدری آبشان دربیاید و بعد با دستمال خشکشان کنید.
فر را روشن کنید، یک قاشق روغن زیتون کف ظرف دلخواهتان بریزید و آن را چرب کنید. بعد حلقه حلقه بادمجان و کدو را بچنید ته ظرف و حرارت را روی دویست و شصت درجه سانتی گراد بگذارید. یک ربع بعد، زیر و رویشان کنید و فلفل ها را رویشان بچینید. دوباره حدود ربع ساعت بعد و سیر خرد شده و ساقه رزماری را بگذارید و و نمک و فلفل سیاه بزنید. سه چهار دقیقه بعد هم پنیر را روی غذا بگذارید و فر را خاموش کنید.
غذاي اصلي 2 : بادمجان و گوشت قلقلي
مواد لازم برای دو نفر
دو تا بادمجان پوست گرفته و خرد شده مثل سیب زمینی سوپی
صد گرم گوشت چرخ کرده
یک دانه پیاز متوسط
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه هر چقدر که دوست داشتید
یک استکان رب انار
روغن برای سرخ کردن بادمجان و گوشت
گردوی چرخ شده یک دو قاشق اگر دوست داشتید و دم دستتان بود
بادمجان را پوست بگیرید و خرد کنید و رویش نمک بپاشید و بگذارید یک ربع ساعت بماند تا عرق کند و تلخی اش در بیاید. بعد با دستمال بادمجان ها را خشک کنید و در روغن سرخ کنید.
پیاز را توی گوشت رنده کنید. ادویه را اضافه کنید. با گوشت ها کوفته قلقلی ها کوچک بسازید و آن ها را هم جداگانه در روغن تفت بدهید. وقتی هم بادمجان و هم گوشت ها سرخ شدند، آن ها راتوی یک قابلمه با هم مخلوط کنید. رب انار را بریزید رویش و بگذارید پنج- شش دقیقه روی حرارت کم بماند و یکی دو جوش بزند. اگر دوست دارید می توانید در این مرحله یکی دو قاشق گردوی چرخ کرده هم به غذا اضافه کنید. این غذا هم خالی خالی و هم با کته معرکه است.
دسر : خيار سكنجبين
مواد لازم :
خيار ريزنيم کيلو
سکنجبين نيم ليتر
برگ تازه نعناع مقداري
طرز تهيه :
خيارها را پوست گرفته با رنده ريز رنده مي کنيم. فقط توجه داشته باشيد که اگر خيار شما تخمه دار بود قبل از رنده کردن تخمه هاي آن را بگيريد. ظرفهايي را که براي تهيه اين دسر در نظر داريد چند دقيقه قبل در جا يخي قرار دهيد تا سرد باشد سپس دو سوم هر ظرف را با خيار رنده شده پر کنيد و روي آن سکنجبين رقيق شده بريزيد ميزان غلظت سکنجبين بستگي به ذائقه شما دارد. برگهاي نعناع را از قبل در قالب يخ قرار دهيد. به اين صورت که بعد از اين که کمي قالب شما يخ بست آن را از جايخي خارج کنيد به آرامي لايه نازک روي يخ را بشکنيد و برگ نعنا را در آن قرا دهيد و دوباره کمي آب روي قالب بريزيد. مي توانيد از اول هم برگها را در قالب بگذاريد اما در آن صورت برگ روي يخ قرار مي گيرد اما با اين روش برگ در وسط يخ قرار مي گيرد. سپس اين يخ هاي تزئين شده با برگ نعناع را نيز به دسر اضافه کنيد.
دانستني هاي آشپزی : خواص بادمجان
از این میوه در رژیم لاغری استفاده میشود. خاصیت درمانی بادمجان به علت باز کردن عروق است و به همین جهت رنگ رخسار را باز میکند. تقویت کننده معده است. ادرار را بیشتر میکند. خوردن بادمجان بوی عرق را در بدن از بین میبرد. خاکستر بادمجان به صورت مخلوط با سرکه برای معالجه زخمهای جلدی موثر است.
مضرات بادمجان
بادمجان به علت داشتن یک ماده سمی به نام سولانین برای اشخاصی که سابقه حساسیت دارند خوب نیست. مخصوصا این افراد نسبت بهنمونههای تخمدار بادمجان حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن دچار چشم درد شده و یا در بدنشان جوش پیدا میشود و دستهای از افراد مبتلا به کهیر میشوند.
موفق باشيد
شقايق بالندري
Katibe@ymail.com
سری 3 جلدی کتاب آشپزی سریع
نوشته ی شقایق بالندری