سلام من حامد خسروی هستم!با بخش پزشکی گروه تهرون انلاین
هفته ای یک روز در خدمتتون هستم.
با نظراتتون میتونین منو کمک کنین و امیدوارم مطالب من بتونه کمک حاله شما واقع بشه!!!
امروز میخوام راجبه (بادام)و خواص درمانی اون بگم!
-درخت بادام به بلندي 8 متر مي رسد . درختي است زيبا که از زمانهاي قديم در نواحي مرکزي و غربي آسيا مخصوصا افغانستان و ايران ، سوريه و فلسطين پرورش مي يافته است . بادام بسيار قوي است . اين درخت مي تواند حتي با کمي رطوبت نيز رشد کند . برگهاي آن بيضي ، باريک ، نوک تيز و به رنگ سبز مي باشد . گلهاي آن بسيار زيبا و به رنگ صورتي است . در اوائل بهار شکوفه هاي بادام ظاهر مي شود .
بطور کلي دو نوع بادام وجود دارد :
1. بادام شيرين(Sweet Almond)
2. بادام تلخ (Bitter Almomd)
ميوه درخت بادام به صورت شفت مي باشد که قشر خارجي آن سبز رنگ و پوشيده از کرک است که در داخل آن بادام يا پوست سخت وجود دارد . در ابتداي تشکيل ميوه پوشش خارجي سبز رنگ و گوشت در آن است که پوشيده از کرک است و هنوز به درستي رشد نکرده که آنرا چغاله بادام مي نامند که داراي خواص مخصوص مي باشد . پس از رسيدن بادام به تدريج پوشش خارجي سبز رنگ خشک شده و پوست آن نيز سفت و سخت مي شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده مي شود . مغز بادام بيضي شکل است و مسطح بوده که يکطرف آن نوک تيز است . مغز بادرام در داخل پوسته نازک قهوه اي رنگي مي باشد که مي توان آنرا به کمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفيد رنگ در داخل آن است . مغز بادام شيرين و طعم ملايم و خوشمزه اي دارد و به سهولت از بادام تلخ تشخيص داده مي شود . از کليه قسمت هاي درخت بادام شيرين مانند شکوفه ، برگ و ميوه آن استفاده طبي مي شود . ترکيبات شيميايي : بادام شيرين داراي 50 تا 55 درصد و بادام تلخ داراي 40 تا 45 درصد روغن مي باشد . بادام همچنين داراي 25 درصد مواد سفيده اي و دپاستازي به نام امولسين ، قند ، صمغ ، موسيلار و مواد معدني مي باشد.بادام تلخ داراي ماده مخصوصي 1 تا 2 درصد به نام آميگدالين Amygdlin مي باشد که از اثر آب بر روي اين ماده اسيد سيانيدريک و آلدئيد بنزوئيک benzoic Aldehyde و گلوکز حاصل مي شود . اسانس بادام تلخ ( آلدئيد بنزوئيک ) در عطر سازي بکار مي رود و همچنين از آن رنگ سبزي به نام مالاشيت Malachite درست مي کنند . اسانس بادام تلخ به دليل اينکه داراي اسيد سيانيدريک است کمي تلخ مي باشد. مقدار اسيد سيانيدريک دربادام تلخ 25 درصد است. درصد گرم مغز بادام شيرين خشک شده مواد زير يافت مي شود:
- آب 4/7 گرم
- انژري 598 گرم
- پروتئين 18/6 گرم
- روغن اشباع نشده 54/2 گرم
- نشاسته 19/5 گرم
- کلسيم 320 ميلي گرم
- فسفر 500 ميلي گرم
- آهن 4/7 ميلي گرم
- پتاسيم 770 ميلي گرم
- ويتامين ب 1 0/25 ميلي گرم
- ويتامين ب 2 0/9 ميلي گرم
- ويتامين ب 3 3/5 ميلي گرم
خواص دارويي : بادام شيرين از نظر طب قديم ايران کمي گرم و تر است. 1 . بادام ملين بوده و روغن بادام ضد يبوست است مخصوصا از روغن بادام مي توان رفع يبوست براي بچه ها استفاده کرد .
2 . بادام سينه را نرم مي کند.
3 . شير بادام براي رفع سرفه ؛ ناراحتي حنجره وتنگي نفس مفيد بوده و خلط آور است .
4 . بادام براي درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفيد است.
5 . بادام بو داده مقوي معده و قابض است.
6 . بادام را آسياب کرده و با عسل مخلوط کنيد براي درد کبد و سرفه مفيد است .
7 . چغاله بادام لثه و ريشه دندان را تقويت مي کند .
8 . چغاله بادام براي خشکي دهان مفيد است.
9 . شکوفه بادام را دم کنيد و بعنوان مسهل براي اطفال استفاده کنيد. 10.دم کرده پوست قهوه اي رنگ مغز بادام بهترين دارو براي تسکين درد و التهاب مجاري تنفسي است . مقدار مصرف 5 گرم در 100 گرم آب است.
11 . جوشانده برگ درخت بادام براي نارسايي کبد و کيسه صفرا مفيد است .
12 . روغن بادام خواب آور است و بي خوابي را از بين مي برد.
13 . براي صاف کردن سينه و نرم شدن روده ها واز بين بردن سرفه خشک بايد روغن بادام را با شکر و کتيرا مخلوط کرده و بخوريد.
14 . روغن بادام را با آب گرم مخلوط کنيد ، داروي خوبي براي رفع اسهال و دل پيچه بجه ها خواهد بود . ضمنا اين مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار را آسان مي کند .
15 . براي درمان نقرس و رفع خميدگي پيران ، مهره هاي پشت را با روغن بادام چرب کنيد .
16 . برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است .
17 . برگ خشک شده درخت بادام قابض بوده و اسهال را از بين مي برد
18 . روغن بادام شيرين بدليل خاصيت نرم کنندگي و ضد التهاب در کرم ها و پماد ها بکار مي رود .
19 . براي رفع بيماريهاي سينه ، روغن بادام شيرين را با هم وزن آن عسل و يک زرده تخم مرغ مخلوط کنيد که بصورت خمير يکنواختي در آيد و سپس به آن جوشانده گل خطمي اضافه کرده و يک قاشق چايخوري از آنرا به فاصله هر سه ساعت بخوريد .
20 . براي رفع خارش پوست بچه هايي که سرخک و مخملک دارند ،روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها ماليده ، خارش را تسکين مي دهد .
21 . ماليدن روغن بادام بر روي پوست التهاب را رفع کرده و سوختگي را درمان مي کند .
22 . روغن بادام اگزما را رفع مي کند.
خواص بادام تلخ چون بادام تلخ داراي اسيد سيانيدريک است در مصرف آن بايد نهايت دقت را به عمل آورد. مغز بادام از نظر طب قديم ايران خيلي گرم و خشک است.
1 . بادام تلخ را آسياب کرده و با سرکه مخلوط کنيد و با سرکه مخلوط کنيد ، ضماد خوبي براي سرد رد مي باشد . همچنين ماليدن آن بر دور چشم براي تقويت بينايي مفيد است.
2 . خوردن بادام تلخ براي تنگي نفس ، سرفه و ورم ريه مفيد است.
3 . بادام تلخ را با عسل بخوريد کبد و طحال راتميز مي کند .
4 . براي از بين بردن سنگ کليه و ناراحتي کليه، بادام تلخ را با شيره انگور مخلوط کرده و بخوريد .
5 . بادام تلخ را با عسل براي قولنج مفيد است .
6 . براي رفع درد کليه ها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخوريد .
7 . براي از بين بردن لکه هاي صورت ، بادام تلخ را پودر کنيد و با سرکه مخلوط کرده و ضمادي از آن درست کنيد و روي پوست بماليد .
8 . ضماد بادام براي درمان زخم هاي کهنه خارش و مخملک بکار مي رود.
9 . ضماد ريشه درخت بادام تلخ براي درمان انواع دردها مفيد است .
10 . ضماد ريشه درخت بادام براي پاک کردن طحال ، کليه ، و دفع کرم روده بکار مي رود .
11 . روغن بادام تلخ خاصيت مسهلي دارد . 12 . روغن بادام تلخ براي تنگي نفس ، درد کليه و خارج کردن سنگ مثانه مفيد است . 13 . براي رفع زنگ زدن و صدا در گوش يک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بريزيد.
14 . ماليدن روغن بادام تلخ روي صورت ، لکه ها و چين و چروک رااز بين مي برد.
15 . روغن بادام ترک دست و پا را که از سرما ايجاد شده از بين مي برد . 16 . آنهايي که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خميري درست کنند و از آن بجاي صابون براي شستن نقاطي که مبتلا به اگزما است استفاده کنند به زودي بهبودي مي يابد .
17 . خمير بادام تلخ براي رفع بوي بد پا و زير بغل مفيد است .
18 . روغن بادام تلخ براي درمان سياه سرفه مفيد است .
طرز استفاده :
روغن بادام : براي به دست آوردن روغن بادام ، مغز بادام را پس از تميز کردن و خشک کردن خرد مي کنند و به صورت خمير در مي آورند و سپس آنرا تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج مي کنند. اين روغن را فشار اولن مي نامند . تفاله بادام را از فشار اول باقيمانده تحت اثر حرارت و مواد شيميايي قرار داده و روغن فشار دوم را بدست مي آوردند .
به دليل اينکه روغن بادام گران است معمولا تقلب کرده و آنرا با روغن هاي ديگر مانند مغز هسته زرد آلو و هلو مخلوط کرده و به نام روغن بادام مي فروشند . همانطور که گفته شد اگر روغن بادام تلخ با مغز زرد آلو و يا هلو اثر آب قرار گيرد اسيد سيانيدريک و آلدئيد بنزونيک توليد مي شود که سمي است . بنابراين براي گرفتن روغن از اين هسته ها نبايد از آب استفاده کرد.
اسانس بادام تلخ : اين اسانس مايعي زلال و بيرنگ است که در اثر کهنه شدن به رنگ زرد کمرنگ در مي آيد . بوي آن قوي ، طمعش سوزنده و تلخ و بسيار سمي است . اسانس بادام تلخ به سهولت با اکسيژن هوا ترکيب و اکسيد مي شود. بنابراين بايد هميشه محتوي آن کاملا پر و در بسته بوده و در جاي تاريک و سرد نگه داري شود.
شکوفه و گل بادام : گل و شکوفه درخت بادام داراي بوي مطبوعي و طعم تلخي مي باشد .
پوست و ميوه بادام : به صورت جوشانده مصرف مي شود . طرز تهيه آن به صورتي است که 50 گرم پوست بادام شيرين را در يک ليتر آب ريخته و به مدت چند دقيقه آنرا مي جوشانند ، سپس آنرا صاف کرده و مصرف مي کنند.
برگ درخت بادام : براي تهيه جوشانده برگ درخت بادام 50 گرم برگ درخت را در يک ليتر آب مي جوشانند و سپس صاف مي کنند. مغز بادام : معمولا به صورت خشک شده و خام و يا بو داده مصرف مي شود .
شير بادام : شير بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهيه مي کنند . براي تهيه آن 50 گرم مغز بادام را کاملا آسياب کرده که به صورت پودر در آيد . سپس به مقدار 50 گرم شکر با قند به آن اضافه کرده و با يک ليتر آب مخلوط مي کنند ، مايعي مانند شير به دست مي آيد . نوع ديگرشير بادام براي کودکان شير خوار و اطفال بسيار مفيد است و مي تواند جانشين شير مادر و يا مکمل آن باشد . بدين ترتيب به دست مي آيد که مقدار50 گرم بادام را به مدت چند دقيقه در آب گرم قرار مي دهند تا پوست آن کنده شود . سپس آنرا آسياب کرده و به صورت پودر در مي آيند و مقدار کمي آب را به آن اضافه مي کنند و بهم مي زنند تا به شکل خمير در آيد . سپس خمير حاصل را با يک ليتر آب مخلوط و بهم مي زنند و سپس مقدار 50 گرم عسل به ان اضافه مي کنند تا کاملا حل شود . اين مايع را از پارچه توري مي گذارنند تا مايعي مانند شير از آن باقي بماند . البته اگر اشخاص بالغ بخواهند از شير بادام استفاده کنند احتياجي به صاف کردن آن نخواهد بود. طريقه ديگر که آسان تر است بدين ترتيب مي باشد که مقدار 50 گرم بادام پوست کند يک ليتر آب و 50 گرم عسل با شکر را در داخل مخلوط کن برقي مي ريزيد و تا مايعي مانند شير به دست آيد .
مضرات بادام:
بادام از نظر اينکه داراي مواد مغذي بسياري است بنابراين غذاي بسيار خوبي است ولي چون سنگين و ثقيل الهضم مي باشد نبايد در خوردن آن افراط کرد و مقدار آن نبايد در روز بيش از ده دانه باشد . بادام همچنين براي معده هاي ضعيف و سرد خوب نيست واشخاصي که معده ضعيف دارند بهتر است بادام را با شکر بخورند.
با تشکر فراوان.حامد خسروی
نظرات خود را برای ما ارسال کنید!
deerdrive_tehran_000@yahoo.com