پس از حواشی مخرب سریال «در حاشیه» مهران مدیری و توقف ناگهانی این مجموعه وقتی آنونسهای سریال جدید سروش صحت روی آنتن رفت هیچ كس فكرش را نمیكرد او بتواند با جمعی از بازیگران ناشناخته با داستانی سر راست و فارغ از هر ساختارشكنی این قدر زود جایش را دردل مخاطبان باز كند اما انگار سروش صحت به خوبی توانسته رگه طلا را در معدن جذب مخاطب پیدا كند و سریالهایش جریانسازی دلخواهش را ایجاد كنند.
او كه با ساختمان پزشكان استارت موفقیتهای اخیرش را زد با پژمان پدیده شد و حالا با شمعدونی جایگاهش را تثبیت كرده است و بدون اتكا به بازیگران طنز و ادا و اطوارهای تكراریشان علاوه بر معرفی چهرههای جدید سبك خودش را هم پیدا كرده است. شمعدونی در بحران جذب مخاطب یك تنه پربینندهترین برنامه تلویزیون شده است و ما سعی كردهایم در پرونده پیش رو كه مجموعهای از گفتوگوها با بازیگران این سریال است از این موضوع رازگشایی كنیم. با ما همراه باشید.
شاید بهتر باشد اولین سوال را از سروش صحت بپرسم با این عنوان كه ساخت سریالی با مشخصات «شمعدونی» برایتان ریسك به شمار نمیرفت؟ سروش صحت: چرا ریسك !!
شاید به این خاطر كه بعد از ساخت سریال «ساختمان پزشكان» و به دنبال آن «پژمان» همه منتظر یك بیگ بنگ از شما بودند و همین موضوع، توقعات را نسبت به سروش صحت بالا میبرد و ممكن بود این توقعات مسئولیت و استرس شما را در مقابل كار بعدیتان بیشتر كند؟ سروش صحت: هر وقت كار جدیدی را شروع میكنم نسبت به سرنوشت آن دل نگران هستم و به نوعی استرس دارم و این موضوع معمولا ارتباطی به میزان توقعات از من ندارد.
كلا آدم استرسی هستید؟ سروش صحت: نمیدانم استرسی هستم یا نه، اما همیشه نگران نتیجه كار هستم، اما این نگرانی باعث نمیشود كه تن به ریسك ندهم و نخواهم فضاهای جدید را تجربه كنم. در مورد بخشی از صحبتهایتان كه گفتید استقبال از كارهای قبلیام باعث ایجاد توقع در مورد من شده است باید بگویم این استقبالها همیشه من را دلگرم میكند اما این توقعات باعث نمیشود كه روحیه ریسك پذیریام را از دست بدهم. به نظرم یك كارگردان زمانی موفق میشود كه كارهای متفاوتی را ارائه دهد و خودش را در فضای جدید محك بزند؛ به همین خاطر بعد از «ساختمان پزشكان» و «پژمان» تصمیم گرفتم با «شمعدونی» وارد فضای متفاوتی شوم.
نقش مقابل نادری را آتنه فقیه نصیری بازی میكند جدا از اختلاف سنی این دو، تفاوت ظاهری میان آنها هم برای بسیاری سوال برانگیز است. چطور شد كه تصمیم گرفتید نادری و فقیه نصیری نقش مقابل یكدیگر را بازی كنند؟ سروش صحت: ما به همه این موارد فكر كردیم و این موضوع را عامدانه انتخاب كردیم. هر چند كه ما موضوع سن را با كمك گریم رفع كردیم اما در بخش ظاهري عمدا سراغ اين انتخاب رفتيم تا تفاوتي كه به لحاظ قدي بين اين زوج وجود دارد، براي مخاطب با توجه به خصوصيات رفتاري زهره با بازي آتنه فقيه نصيري، خندهدار بيايد. چرا كه زهره زني بسيار مدير و كنترلگر است و اداره خانواده به نوعي با اوست در حالي كه هوشنگ مظاهري مردي بيدست و پاست و ناخودآگاه رفتارش باعـٍث ايجاد موقعيتهاي طنز ميشود؛ ارتباط او با همسر، خانواده همسرش و فرزندانشان در نوع خودش بسيار جالب است.
چه شد كه اصلا به گزينه آتنه فقيه نصيري براي اين نقش رسيديد و او چطور بازي در اين كار را پذيرفت؟ سروش صحت: در طول كار وقتي من و ايمان صفايي فيلمنامه «شمعدوني» را مينوشتيم هر وقت به كاراكتر زهره ميرسيدم، هر دو با هم به خانم فقيهنصيري فكر ميكرديم و بر اين باور بوديم او بهترين گزينه براي ايفاي اين نقش است اما درصد خيلي كمي را براي حضور او در اين نقش قائل بوديم اما وقتي فيلمنامه اين كار را براي او فرستاديم در كمال تعجب از نقش خوشش آمد و پذيرفت در اين اثر حضور پيدا كند. حضور ايشان كفه ترازو بازيگري را به سمت ما چرخاند.
آقاي نادري وقتي با شما تماس گرفتند و گفتند قرار است نقش اول يك سريال روتين را بازي كنيد، تعجب نكرديد؟ محمد نادري: به قدري تعجب كردم كه به نشدن اين كار بيشتر از شدنش فكر ميكردم. يادم نميرود در حال همكاري با يك مجموعه عروسكي با نام «كوچه مرواريد» بودم كه سعيد سالارزهي تهيهكننده و كارگردان سريال ساعت 12 شب به من گفت كه سروش صحت بازيگر نقش اول كارش را پيدا نكرده و او مرا معرفي كرده. يادم است خنديدم و گفتم نقش اول را كه همين جوري به من نميدهند! (با خنده). گفت حالا تو برو ضرر ندارد. خلاصه رفتم اما به نتيجه كار اصلا مطمئن نبودم. وقتي براي بازي در اين نقش تست دادم با وجود اينكه لبخند رضايت را روي لبهاي آنها ديدم اما باز با خودم گفتم بعيد است كه من را انتخاب كنند و چندان به اين موضوع دل نبستم. گفتم به اين راحتي كه نقش اول به من نميرسد ولي آنها بازي من را تاييد كردند و خلاصه اين طور شد كه در عين ناباوري هوشنگ مظاهري به من رسيد.
شما نگران نبوديد كه به واسطه اختلاف سني و شرايطي كه با هوشنگ مظاهري داريد، نتوانيد اين نقش را باورپذير بازي كنيد؟
محمد نادري: يكسري نگرانيهايی داشتم اما همانطور كه اشاره كردم به قدري در طول كار همه به من انرژي ميدادند كه اين نگرانيها بعدها جايش را به آرامش داد. ولي خب در ابتدا خيلي تعجب كردم كه من را براي اين نقش پسنديدند چون با هوشنگ مظاهري حداقل 15سال اختلاف سني دارم اما سعي كردم از اين موضوع به عنوان يك فرصت استفاده كنم.
بحث ما به جايي رسيد كه باعث شد نگار و رويا كمتر ورود كنند و ساكت ماندند. به نظرتان نويسنده و بازيگر بودن سروش روي نحوه بازي گرفتن او از بازيگران در طول كار تاثير ميگذارد؟
نگار عابدي: نميدانم كه اين موضوع صرفا به بازيگر بودن سروش ارتباط دارد يا نه. من تجربه كار با كارگردانهاي خوب و مطرحي نظير سيد رضا ميركريمي، محمد حسين لطيفي و. . . را دارم. هر دوي اين كارگردانها هم طول كار حواسشان به بازيگر بود و سعي ميكردند شرايطي را فراهم كنند كه بازي بهتري از بازيگرشان بگيرند اما موضوعي كه سروش را از كارگردانها متمايز ميكرد اين بود كه درك درستي از استرس بازيگر جلوي دوربين داشت و ميدانست وقتي بازيگر جلوي دوربين قرار دارد تنها و بيپناه است و ممكن است يك چيز كوچك روحيه او را ارتقا دهد و باعث شود كه او بازي بهتري را از خود ارائه دهد. بيترديد بخشي از اين موضوع به كاراكتر خود سروش بازميگردد كه بسيار مهربان است و همه مسائل را به بهترين شكل كنترل ميكند.
سروش صحت: بگذاريد يك سوال از عرفان هم بپرسم، سر كار به تو هم به اندازه ما خوش ميگذشت؟
عرفان برزين: خيلي زياد، اینقدر كه دوست دارم هميشه با هم كار كنيم. (سروش عرفان را محكم بغل ميكند و ميگويد من هم دوست دارم باز با تو كار كنم.)
نگار عابدي: بگذاريد من هم يك خاطره شيرين از عرفان تعريف كنم. قبل از برداشت يكي از سكانسها عرفان را صدا كردم و به او گفتم در اين سكانس ميخواهم اين رياكشن را نشان دهم. تو هم اين كار را بكن تا موقعيت جالبتر شود. او هم گفت براي اين كار بهتر است اول از همه با سروش صحت هماهنگ كنيد. (صداي خنده جمع به هوا بلند ميشود)
سروش صحت: اين موضوع نشان ميدهد كه عرفان در كار تا چه حد حرفهاي است.
با اين اوصاف شما الان بيشتر از همكار، با هم دوست هستيد؟ نگار عابدي: دقيقا. من اعضاي «شمعدوني» را به چشم همكار نگاه نميكنم و آنها برايم دوست هستند چراكه در طول كار بيشترين انرژي را از آنها گرفتهام و حالا هم كه فيلمبرداري تمام شده همچنان رابطهمان را حفظ كردهايم و با يكديگر ارتباط صميمانهاي داريم.
رويا ميرعلمي: من اعضاي «شمعدوني» را به تيم فوتبالي تشبيه ميكنم كه در بهترين سطح فوتبال بازي ميكنند و بازيكنانش بيشترين تعامل را با هم دارند. جنس تعاملي كه بازيگران اين سريال در حين فيلمبرداري داشتند از نظر من مثالزدني است چراكه آنها همه تلاششان را ميكردند تا بازيگر نقش مقابلشان هم به اندازه خودشان ديده شود؛ اتفاقي كه در كمتر كاري رخ ميدهد.
نگار عابدي: همانطور كه رويا گفت ما در كارها كمتر شاهد اين نوع تعامل بين بازيگران هستيم در حالي كه به ما در كلاسهاي بازيگري آموزش دادهاند وقتي بازيگر مقابل شما خوب بازي كند، بازي شما هم به همان نسبت ديده ميشود اما مدتي است كه به اشتباه اين موضوع رواج پيدا كرده كه براي بيشتر ديده شدن بايد تلاش كنيد تا پارتنرتان ديده نشود. بايد اعتراف كنم اصلا حواسم به زمان نبود و متوجه نشدم كه چند ساعت است كه با يكديگر مصاحبه ميكنيم. اين ميزگرد براي من بيشتر شبيه يك دورهمي خودماني بود.
سروش صحت: اين از خاصيت با شمعدونيها بودن است. (با خنده و تاييد ديگران)
به همه ما خیلی خوش گذشت براي من خيلي جالب است كه بعد از گذشت ماهها شما هنوز دوست داريد در كنار هم جمع شويد و از بودن كنار هم لذت ميبريد؟ محمد نادري: شايد برايتان جالب باشد اما ما براي كنار هم قرار گرفتن دنبال بهانه ميگرديم و مدام مسائل را بهانه ميكنيم تا همه دور هم جمع شويم اين روحيه واقعا مثالزدني است.
رويا ميرعلمي: مثالزدني است از اين جهت كه معمولا در كارها كم پيش ميآيد كه افراد تا اين حد با هم صميمي شوند و بيشتر روابط در سطح باقي ميماند و شكل همكاريش را تغيير نميدهد در حالي كه ما در اين كار به دوستان هم تبديل شديم و خب از اين جهت اين موضوع بسيار با ارزش است. من هميشه مثالي در مورد كارهايي از اين دست دارم و آن اين است كه وقتي شما در كاري اين چنيني قرار ميگيرید عين اين است كه ميخواهيد با يك گروه ناشناخته با اتوبوس به سفر برويد و خب اگر شانس بياوريد همسفرهاي خوبي نصيبتان شود قطعا از آن سفر نهايت لذت را ميبريد. اين اتفاق در مورد گروه «شمعدوني» افتاد و ما در طي اين 10 ماه حسابي با هم خوش گذرانديم و از همسفري با يكديگر لذت برديم.
سروش صحت: شايد همين خوش گذراندن هم باعث شده كه بعد از اين مدت به قول محمد دنبال بهانه ميگرديم تا دور هم جمع شويم. ما پشت صحنه بسيار خوبي در طول اين كار داشتيم و همين موضوع باعث شد براي حضور در كار انگيزه زيادي داشته باشيم.
نگار عابدي: در طي اين سالها كه كار تصوير انجام ميدهم پشت صحنههاي زيادي را تجربه كردهام اما در هيچ يك از اين كارها با بچهها دوست و صميمي نشدم و به قول خانم میرعلمی رابطهها در سطح همكاري باقي ماند اما در اين سريال همهچيز فرق ميكرد.
چه فرقي؟ وقتي شما 10 ماه در يك كار حضور داريد ناخودآگاه اعضاي گروه را بيشتر از خانوادهتان ميبينيد و خب، اگر با هم صميمي باشيد بيترديد اين خوش گذشتن نتيجهاش را روي كار هم ميگذارد. جوي كه در اين كار وجود داشت بنايش روي صميمیت بود و همه از هر فرصتي استفاده ميكرديم تا در كنار هم باشيم. اين در حالي است كه در بسياري از پشت صحنهها، وقتي آنتراكي داده ميشود اعضاي كار ترجيح ميدهند كه به داخل ماشينشان بروند و آنجا استراحت كنند. ولي براي هيچيك از بچهها حتي يكبار هم پيش نيامد كه بخواهند از فرصت استراحتي كه به وجود ميآيد استفاده كنند و براي استراحت به ماشينشان بروند.
رويا ميرعلمي: فكر ميكنم اين موضوع ارتباط مستقيمي با ليدر تيم دارد چون وقتي كسي كه خودش تيمي را رهبري ميكند به دنبال همدلي و عشق در كار باشد، اين حس را به ديگر اعضاي گروه هم منتقل ميكند.
محمد نادري: بساط تولد گرفتن در پشت صحنه كار هم هميشه به راه بود و به مناسبت تولد هر يك از اعضاي گروه برنامه مختصري را تدارك ميديديم و حسابي خوش ميگذرانديم. فكر ميكنم من خيلي خوش شانسم كه در اولين تجربه كاريام با چنين تيم حرفهاي با اين روحيه خوب كار كردم.
رويا ميرعلمي: در ميان اعضاي گروه آتنه فقيهنصيري از همه ما سابقه بيشتري داشت و چهرهتر بود. او با وجود اينكه به لحاظ شخصيتي فرد گوشهگيرتري در قياس با ما بود اما باز هم كنار ما قرار ميگرفت و هيچوقت خودش را از ما جدا نميكرد. اين نوع رفتار حرفهاي و مهربانانهاش براي همه ما جالب بود.
حاشیهها فكر میكنم اولین قدمی كه در راه ایجاد تفاوت برداشته اید رفتن سراغ بازیگران متفاوت بود، چون در نگاه اول انتخاب بازیگرانتان درست مانند جنس قصهای كه انتخاب كردید نوعی ریسك به شمار میرفت. سروش صحت: شاید در ظاهر ریسك بود اما من به توانایی تكتك بازیگرانی كه انتخاب كردم باور داشتم و میدانستم هر یك از آنها در نقشهایشان میدرخشند به همین خاطر اصرار زیادی برای حضور آنها داشتم. برخی از این بازیگران شاید به لحاظ كار تصویر، چندان برای مخاطبان آشنا نبودند اما اكثر آنها رزومه درخشانی در كار تئاتر داشتند البته در سریالهایی كه از بازیگران كمتر شناخته شده در عرصه تصویر استفاده میشود، باید فرصت بیشتری به مخاطب داد تا با بازیگران ارتباط برقرار كند. درست مانند زمانی كه به یك مهمانی میروید و افراد را در آنجا نمیشناسید؛ بیشك شما فرصت بیشتری برای معاشرت میخواهید و احتمالا بعد از گذشت مدتی، دوستانی را در آن مهمانی پیدا میكنید. این اتفاق در سریالهایی از این دست هم رخ میدهد. به هر حال من براساس توانایی بازیگرانم آنها را برای نقشهایشان انتخاب كردم و بر این باورم كه هیچ بازیگر دیگری نمیتواند جایگزین آنها در این سریال شود.
شاید همین موضوع هم باعث شده كه پای بازیگری نظیر رویا میرعلمی با وجود شكستگی پایش ایستادید؟ سروش صحت: دلیل آن ایستادگی این بود كه میدانستم بازیگر دیگری مانند رویا نمیتواند كاراكتر زیبا را تا این حد شیرین و جذاب بازی كند به همین خاطر از او خواستم با وجود مشكلي كه برايش رخ داده، اين نقش را بازي كند. اين اتفاق همانطور كه پيشتر هم اشاره كردم در مورد تكتك بازيگران اين سريال وجود داشت.
شايد براي خيلي از مخاطبان جالب باشد كه بدانند شما چطور به گزينه محمد نادري براي ايفاي نقش هوشنگ مظاهري رسيديد؟ سروش صحت: براي نقش هوشنگ مظاهري گزينههاي زيادي به ذهنمان رسيد اما هيچ يك از اين گزينهها در نهايت نتوانستند ما را براي ايفاي اين نقش متقاعد كنند. براي انتخاب بازيگر نقش مظاهري دچار نوعي وسواس شده بودم. وقتي به خودم آمدم متوجه شدم بازيگر همه نقشها را انتخاب كردهام به جز هوشنگ. همانجا بود كه از طريق يكي از دوستانم محمد نادري به من معرفي شد. وقتي او را ديدم با توجه به رزومه خوبي كه در عرصه تئاتر داشت، متوجه شدم از پس ايفاي اين نقش به خوبي بر ميآيد هر چند نقشي كه برايش در نظر گرفته بودم چند سالي از او بزرگتر بود اما ميدانستم اين موضوع با كمك گريم قابل حل است.
چرا استرس داشته باشیم؟ خانم عابدي وقتي پيشنهاد بازي در سريال «شمعدوني » مطرح شد به نتيجه كار مطمئن بوديد؟ نگار عابدي: به نتيجه كار مطمئن بودم اما براي حضور در آن استرس داشتم.
چرا استرس؟ نگار عابدي: چون وقتي فردي كارش را دوست دارد براي حضور در آن دچار استرس ميشود، بخشي از اين استرس به اين خاطر بود كه من در كار تصوير تاكنون نقشي با ويژگي شيرين را بازي نكرده بودم. هرچند در سريال «دودكش» به نوعي فضاي طنز را تجربه كردم اما كاراكتري كه در آن اثر بازي ميكردم چندان از من دور نبود، اكت زيادي نداشت و شخصيتش به من تا حد زيادي نزديك بود؛ اما در «شمعدوني» قصه تا حد زيادي فرق داشت. كاراكتر شيرين از من دور بود و بايد تلاش بيشتري را به كار ميبستم تا اين شخصيت مورد توجه مخاطبان قرار بگيرد ضمن اينكه دوست داشتم با تيم سروش صحت كار كنم چون به نتيجه كار با او به نوعي مطمئن بودم. از طرفي نميتوان اين نكته را ناديده گرفت كه اكثر بازيگران دوست دارند با سروش صحت كار كنند.
دليل اين دوست داشتن چيست؟ رويا ميرعلمي: بخشي از اين دوست داشتن به اين خاطر است كه سروش صحت در انتخاب قصههايش دقيق عمل ميكند و معمولا سراغ متنهايی ميرود كه ميتوان موفقيت آن را از قبل پيشبيني كرد. او كارگردان توانايي است و اجازه نميدهد شخصيت سريالهايش در سايه قرار بگيرند و بستري را فراهم ميكند تا بتوان از زوايای مختلف آنها را شناخت. ضمن اينكه سروش به خوبي با بازيگرانش وارد تعامل ميشود و اجازه ميدهد آنها تواناييشان را در عرصه بازيگري به منصهظهور در آورند. رابطه نزديكي كه او با بازيگرانش دارد شرايطي را ايجاد ميكند كه آنها جلوي دوربينش احساس راحتي كنند، مجموعه اين عوامل باعث ميشود كه بازيگران دوست داشته باشند تا با او كار كنند چرا كه ميدانند او از قدرت ريسكپذيري در انتخاب بازيگران برخوردار است و در انتخابهايش لزوما سراغ بازيگران چهره نميرود و بستر را براي بازيگرانش به گونهاي فراهم ميكند كه ديده شوند. نكتهای كه براي بسياري از افراد حائز اهميت است.
از ميان شما محمد نادري كمترين تجربه كار تصوير را داشت با اين اوصاف بايد بيشتر برای ديده شدن وسوسه میشد چراكه در اولين تجربه جدي سريالش نقش اصلي را بازي ميكرد؟ محمد نادري: پيش از اينكه حتي «شمعدوني» كليد بخورد از متن و جنس انتخاب بازيگران و سابقه سروش صحت، به راحتي ميتوانستيم نتيجه كار را پيشبيني كنيم اما چون اين سريال اولين كار تصويري من در اين فضا بهشمار ميرفت براي حضور در آن به نوعي استرس داشتم و با خودم ميگفتم شايد با وجود اختلافهايي كه بين من و هوشنگ مظاهري وجود دارد، نتوانم اين نقش را باورپذير ايفا كنم اما به قدري سروش صحت و برادران قاسمخاني كه بهعنوان مشاور در كار حضور داشتند به من انرژي و روحيه دادند كه خيلي زود توانستم استرس را از خودم دور كنم، اما هنوز يك سوال در ذهنم از سروش باقي است كه تا به امروز از او نپرسيدم.
سروش صحت: چه سوالي؟
محمد نادري: وقتي مرا براي اين نقش انتخاب كردي كسي نگفت اين انتخابت اشتباه است و بهتر است سراغ يك بازيگر چهره بروي؟
سروش صحت: انصافا هيچ كس به من نگفت چون همه تواناييات را در عرصه بازيگري باور داشتند و به نوعي ميدانستند كه از پس ايفاي اين نقش بر ميآيي. جدا از اين سوال فكر ميكنم تو يكي از بهترين بازيگراني هستي كه من تا به حال ديدهام و مطمئنم كه در اين عرصه ميدرخشي.
خردکن رشتهای میوه و سبزیجات
دیگر نگران تزیین مواد غذایی خود در مهمانی ها نباشید
یک وسیله بسیار جالب و چند منظوره
قابلیت برش زدن به صورت ورقه ای و رشته ای
کاربرد آسان به صورت دستی و بدون استفاده از برق
بسیار سبک و کم حجـم با تیغه های استـیل و ضـد زنگ
وسیله ای مورد نیاز و ضروری برای هر آشپزخانه و کدبانوی ایرانی
ویژگی های این محصول :
- قابلیت برش زدن به صورت ورقه ای و رشته ای
- کاربر آسان و راحت
- کارکرد به صورت دستی و بدون استفاده از برق
- مناسب برای میوه ، سبزی و صیفی جات
- شستشوی آسان
- سبک و کم حجم
قیمت: 23400تومان
قيمت : 19500 تومان
خردکن رشتهای میوه و سبزیجات
خردکن رشته ای میوه و سبزیجات یک وسیله جالب و چند منظوره است که توسط آن شما قادر خواهید بود سبزیجات و میوه ها را با حرکت چرخشی، بسیار آسان و سریع به صورت ورقه ای یا رشته ای زیبا خرد کنید. این خردکن دارای تیغه های استیل و ضد زنگ بوده و یک وسیله ای بسیار کارآمد و ضروری برای هر آشپزخانه ای می باشد. از دیگر ویژگی های این محصول استفاده بسیار آسان و لذت بخش آن بدون نیاز به برق و … می باشد.
ویژگی های خرد کن رشته ای میوه و سبزیجات : به دو روش رشته ای و ورقه ای برش می زند
کاربرد آسان و بسیار جذاب
عدم نیاز به برقی و کاملا دستی
مناسب برای همه نوع میوه و سبزی
عدم له کردن میوه و سبزی
شستشوی سریع و آسان
بسیار سبک و کم حجم و تیز
قیمت: 23400تومان
قيمت : 19500 تومان
خردکن رشتهای میوه و سبزیجات