ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری
خوردن اسيد فوليك باید سه تا چهار ماه قبل از بارداري شروع شود
جنيني كه در رحمتان جاخوش كرده، نيازهاي تغذيهاي ويژهاي دارد كه قرار است از طريق غذايي كه شما ميخوريد تامين شود. از طرف ديگر حضورش باعث ميشود نياز خود شما هم به بعضي از ويتامينها و مواد معدني بيشتر شود تا بتوانيد سلامتيتان را حفظ كنيد.
ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری:
اسيد فوليك ویتامین مورد نیاز دوران بارداری
اسيد فوليك از خانواده ويتامين B است كه نياز به آن در دوران بارداري بيش از هر وقت ديگري است، البته شما بايد خوردن اسيد فوليك را سه تا چهار ماه قبل از بارداري شروع كنيد چون اين ويتامين در ماه اول بارداري باعث بسته شدن لولههاي عصبي جنين ميشود. در اين زمان خيلي از خانمها حتي از باردار بودن خودشان هم خبر ندارند چه برسد به اينکه بخواهند اسيد فوليك بخورند.
كمبود اسيد فوليك در مادران باردار با خطر تولد نوزاد با وزن پايين يا زايمان زودرس همراه است، همچنين ميتواند در همان ماههاي اوليه بارداري منجر به اختلالات لوله عصبي جنين شود.
منابع اسيد فوليك: حبوبات، آب پرتقال، سبزيجات برگ سبز تيره، جوانه گندم، سويا، بادام و بادام زميني.
برای کنترل ویار بارداری ويتامين B6 مصرف کنید
نياز به ويتامين B6 در بارداري آنقدر زیاد نیست كه بخواهيد مكمل آن را مصرف كنيد اما بد نيست بدانيد كه در موارد تهوع و استفراغ شديد ميتوان از اين ويتامين براي كنترل علائم استفاده كرد، البته فقط با دستور پزشك.
منابع ويتامين B6: سبزيجات تازه، گوشت و غلات سبوس دار
ويتامين D برای جذب کلسیم در بارداری ضروری است
ويتامين D براي جذب كلسيم ضروري است به همين خاطر به مادران باردار توصيه ميشود در اين دوران هم به اندازه كافي در معرض نور آفتاب قرار بگيرند و هم منابع خوراكي ويتامين D را مصرف كنند، چون اگر بدنشان با كمبود اين ويتامين مواجه شود سطح كلسيم خون نوزاد پايين آمده و استخوانها و دندانهايش خوب شكل نميگيرد.
منابع ويتامين D: شيرغني شده، ماهي تن، زرده تخممرغ و روغن كبد ماهي.
دریافت میزان ویتامین C در بارداری
در دوران بارداري نياز شما به ويتامين C، فقط كمي بيشتر از دوران قبل از بارداري است و با نوشيدن يك ليوان آب پرتقال، خوردن نصف فلفل دلمهاي قرمز يا يك عدد كيوي تامين ميشود. بعضي از مطالعات هم نشان داده كه كمبود ويتامين C خطر پره اكلامپسي را در بارداري بالا ميبرد كه البته اگر رژيم غذايي سالمي داشته باشيد و هر روز ميوه و سبزي تازه بخوريد با كمبود ویتامین C مواجه نميشويد.
منابع ويتامين C: مركبات، كيوي، فلفل دلمهاي، فلفل شيرين، انبه، گوجهفرنگي و...
نیاز جنین به كلسيم
جنين شما كه در رحمتان در حال رشد است به كلسيم نياز دارد تا بتواند قلب، استخوان، مفصل و شبكه عصبي سالمي داشته باشد بنابراين اگر در اين دوران به اندازه كافي كلسيم دريافت نكنيد جنين از ذخاير استخواني شما استفاده ميكند و اين مسئله ميتواند بعد يا در حين بارداري برايتان دردسرساز شود. مصرف چهار واحد لبنيات ـ هر واحد شامل يك ليوان شير يا ماست يا دو ليوان دوغ ـ نياز شما به كلسيم را در دوران بارداري برطرف ميكند.
منابع كلسيم: شير و لبنيات كمچرب، سبزيجات برگ سبز تيره ازجمله كلمپيچ، غذاهاي دريايي، اسفناج، كرفس، جعفري، شلغم و. . .
مصرف زياد ويتامين A ميتواند باعث نقص جنين شود
مراقب اين ويتامين باشيد!
اگر قبل از بارداري كمبود اين ويتامين را نداشتيد، ذخائر بدنيتان براي اين دوران كافي خواهد بود و نيازي به دريافت مكمل براي اين ويتامين نخواهيد داشت، پس سلامت جنين خود را با مصرف اين مكملها به خطر نيندازيد.
مصرف زياد ويتامين A ميتواند باعث نقص جنين شود. به همين دليل پزشكان مگر در موارد خاص، توصيه ميكنند كه نه سراغ مكملهاي ويتامين A برويد و نه در خوردن غذاهايي كه اين ويتامين را در خود دارند زيادهروي كنيد.
ويتامين A در منابع حيواني مثل روغن كبد ماهي، جگر، شير و لبنيات و كره وجود دارد اما خوردن انبه، كدوحلوايي، نارنگي، هويج، هلو، زردآلو، موز و طالبي هم ميتواند به بالا رفتن سطح اين ويتامين در بدنتان منجر شود.
نکاتی راجع به مصرف مکمل های ویتامین در بارداری
• بهتر است مكملتان را با يك ليوان آب و نه شير بخوريد تا جلوي جذب بعضي از مواد معدني گرفته نشود.
• به خاطر تشديد يبوست مصرف مكمل آهنتان را قطع نكنيد بلكه ميوه، سبزي و فيبر بيشتري مصرف كنيد و به اندازه كافي آب بنوشيد.
• اگر بعد از مصرف مكمل حالت تهوعتان تشديد شد، با پزشك معالج خود مشورت كنيد تا نوع آن را براي شما عوض كند. برخي از خانمهاي باردار مكملهايي را كه به شكل مايع يا جويدني هستند بهتر از قرصهايي كه بايد قورت داده شوند، تحمل ميكنند.
• خوردن قرص آهن در بارداري با معده خالي، تهوع را تشديد ميكند.
• قرص آهن اگر بين دو وعده غذاي اصلي و با يك اسنك كوچك غني از ويتامين C مصرف شود، بيشتر جذب بدنتان خواهد شد.
• نياز خانمها به آهن در دوران بارداري بيشتر ميشود، اما خبر خوب اين است كه جذب اين ماده معدني هم در اين دوران افزايش پيدا ميكند، هرچند بعضي از متخصصان تغذيه و زنان و زايمان از مراجعهکننده خود ميخواهند كه در سه ماهه دوم و سوم بارداري قرص آهن بخورد تا نه خودش و نه جنين كمبود آهن پيدا نكنند. گوشت، مرغ، ماهي، سبزيجات برگ سبز تيره، نخودفرنگي و اسفناج از جمله منابع آهن هستند.
9 ماه انتظار شيرين
مجموعه اي كامل از دانستنيهاي دوران بارداري
مناسب براي تمام مادران آينده
جامع ترين و كامل ترين بانك اطلاعاتي ويژه مادران
همه نكات ضروري در مورد دوران شيرين بارداري را ياد بگيريد
براي اولين بار در ايران به زبان فارسي
نكات مهم درباره : تغذيه مادر، علائم و مشكلات خاص و راهكارهاي آن
وضعيتهاي خوابيدن، آزمايشهاي در دوران بارداري
كمك به پيشگيري از نقائص هنگام تولد
پاسخ به سوالاتي مثل :
وقتي خانمي باردار مي شود، از زماني كه مي فهمد قرار است مادر بشود،
چه وظايفي بر عهده دارد؟
به چه نكاتي بيشتر بايد دقت كند تا بچه بهتري به دنيا بياورد؟
آيا عملكرد مادر در دوران بارداري در شخصيت آينده كودك تاثيري دارد يا خير؟
1 CD
ISBN:978-600-5096-96-3
قيمت : 5000 تومان
برطرف كننده كليه نيازها و دانستنيهايي كه يك مادر در طي دوران بارداري بايستي بداند در اين سي دي آموزشي مولتي مديا گردآوري شده است
از جمله سر فصلهاي اين نرم افزار :
1- لقاح و شروع بارداري ( توضيحات كامل در خصوص دستگاه تناسلي زن و مرد و نمودارهاي تغيير هورمون و..)
2- چنين در دوران بارداري از هفته اول تا هفته چهلم
3- مادر در دوران بارداري از ماه اول تا ماه نهم
4- زايمان و مسائل آن ( چندين فيلم واقعي از زايمانهاي طبيعي و همچنين سزارين )- نحوه انجام زايمان - لحظه تولد - مراقبتهاي شخصي - سزارين - نرمشهاي بعد از زايمان - افسردگي - بهبودي و...
5- خطرات در دوران بارداري
6- تغذيه در دوران بارداري
7- آزمايشات در دوران بارداري
8- مشكلات در دوران بارداري
9-آموزش 14 روش پيشگيري
قيمت : 5000 تومان
شروعي سالم
وقتي به بچه دار شدن فكر مي كنيد، دوست داريد تا آنجا كه مي توانيد سالم بمانيد. با تغييراتي در شيوه زندگيتان مي توانيد دوران حاملگي راحت تري داشته باشيد و بيشتر مراقب سلامتي خود و فرزندتان باشيد. اين نكات را مورد توجه قرار دهيد:
قيمت : 5000 تومان
داروها
اگر از داروهاي بخصوصي استفاده مي كنيد، بهتر است كه از پزشك معالجتان راهنمايي بخواهيد تا اطمينان يابيد كه هيچ يك از اين داروها روي حاملگي شما تاثير منفي نمي گذارد. حتي مي توانيد از داروهاي گياهي نيز براي اين منظور استفاده كنيد. قبل از شروع استفاده از هر دارو برچسب آن را به دقت مطالعه كنيد. و از مصرف هر دارويي كه براي زنان حامله مضر شناخته شده است جلوگيري كنيد. اگر از داروهاي شادي بخش استفاده مي كنيد بايد توجه داشته باشيد كه بيشتر اين داروها روي جنين تاثير منفي مي گذارند. پس خيلي بهتر است كه حتي قبل از اينكه حامله شويد مصرف داروهايي را كه براي حاملگي و جنين مضر است كنار بگذاريد.
قيمت : 5000 تومان
ورزش
ورزش منظم روزانه ماهيچه هاي شما را قوي تر خواهد كرد، انرژي بيشتري به شما خواهد داد و باعث مي شود كه احساس بهتري داشته باشيد. همه اين موارد در دوران حاملگي و پس از تولد بچه بسيار مفيد خواهد بود. سعي كنيد روزانه به طور منظم ورزش كنيد تا هم خود و هم فرزندتان در سلامتي باشيد.
رژيم غذايي مناسب
استفاده از يك رژيم غذايي مناسب به شما اين اطمينان را مي دهد كه بدنتان همه مواد غذايي مورد نياز بدن براي ساختن يك فرزند سالم را دارا مي باشد. يكي از مهمترين اين مواد غذايي فوليك اسيد است. فوليك اسيد به همراه كلسيم و آهن مهمترين مواد مورد نياز بدن در اين دوره مي باشند.