: خط قرمز را در حوزه سینما و تلویزیون می شود چند جور تعریف کرد. یکی اش همین فیلم ها و سریال هایی که هر کدام به نوعی وارد حریم های تازه ای شدند، قربانیان و نجات یافتگانی پدید آمدند و حدود برخی خط قرمز را مشخص کردند. فیلم ها/ سریال های این صفحه، آنهایی را شامل می شود که علاوه بر بازی با خطوط مرسوم قرمز، موجب رخ دادن واکنشی اجتماعی شدند. البته که فهرست ما کامل نیست و شاید جا افتادگی های بسیاری داشته باشد ولی در برهه های مختلف، مهمترین رخدادهای فرهنگی ما بوده. البته ایراد نگیرید!
جای آثار بسیاری خالی است ولی همین فیلم های خط شکن تفاوت هایی با هم دارند؛ مثلا قرمز جیرانی خط شکن بزرگی بود. بسیاری از مرزهای سینمایی را تغییر داد ولی بازتاب اجتماعی اندکی را رقم زد. عروس هم مثال خوب دیگری است؛ برای نخستین بار ستاره ها روی پرده آمدند، کلوز آپ ها پرده را پر کرد ولی تجمع خیابانی یا حمله به سینماها رخ نداد. برای این نمونه ها (و ملاک انتخاب های ما) می توان مثال های بسیار دیگری هم زد: مثل تراشیدن موی سر فریماه فرجامی در سرب (که بعدها زهرا داوودنژاد در «بچه های بد» تجربه اش کرد) خط قرمز را جابجا کرد ولی واکنش آنچنانی ایجاد نکرد.
خط قرمز سیاسی: تعریف مشخص است: فیلم هایی که وارد حریم سیاست می شوند، معمولا برای دیده شدن باید خط قرمزهایی رد کنند. حالا یا توقیف می شوند یا به سلامت روی پرده می آیند (هر چند فراوانی اولی بسیار بیشتر است!).
اغلب فیلم هایی که موضوعی امنیتی داشته اند یا قهرمانانشان را از این قشر انتخاب کرده اند، همیشه دچار این محدودیت ها شده اند. البته استثناهایی چون قلاده های طلا هم هست که بدون هیچ مشکلی اکران می شود.
خط قرمز عرفی: هنجارها و چارچوب هایی که به شدت وابسته به جامعه است. با توجه به برداشتن جامعه [و رسانه ها] تعیین می شود و بسیاری از فیلم ها را شامل می شود. رسانه ها و هجمه های آنان نقش مهمی در خط قرمزهای عرفی دارد؛ مثلا فیلم «من مادر هستم» با موضوع قصاص و تجاوز دچار مشکلات بسیاری می شود ولی همین موضوع در فیلم «هیس! دخترها فراد نمی زنند» الان به راحتی روی پرده است و می فروشد. زمانی رسانه ها به مردم جهت می دهند و در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب، نوع اتمسفر جامعه، روشن کننده خط قرمزها بود.
1372- آپارتمان (اصغر هاشمی) بسیاری از ستاره ها و چهره های شاخص این روزهای سینمای ما، در این سریال با هم جلوی دوربین رفتند. از رضا کیانیان گرفته تا پرویز پرستویی، آزیتا حاجیان، افسانه چهره آزاد و ... اما نشان دادن برخی صمیمیت های بین زوج ها و رفتارهای همسایه ها که تا آن زمان سابقه نداشت، اعتراض هایی را برانگیخت.
سرنوشت: کار به جایی رسید که مجری شبکه اول، چند قسمت پس از پخش این سریال 12 قسمتی، درباره آن توضیح داد و از مخاطبان خواست که کمی تحمل کنند و داستان را دنبال کنند که به جاهای خوب و مطلوبی می رسد! همین ترفند و دیالوگ ساده، آبی شد بر آتش.
خط قرمز عرفی JUST LIKE A WOMAN
گلشيفته فراهاني بار ديگر جنجال آفريد
گلشيفته فراهاني در نقش يك رقصنده
بحث بر انگيز ترين فيلم گلشيفته تا امروز
متفاوت ترين نقش گلشيفته فراهاني
فيلم جديد وجنجالي از گلشيفته فراهاني
از اولين كساني باشيد كه اين فيلم را مي بينيد
همزمان با اكران اين فيلم در سينماها
شما هم تماشاگر اين فيلم باشيد
داغ داغ داغ
براي اولين بار در ايران
1DVD
قيمت: 4900 تومان
داستان فيلم در مورد دو زن است كه ازدواجهاي ناموفق را در زندگي تجربه كرده اند و در شيكاگو با هم آشنا مي شوند و به نيومكزيكو سفر مي كنند. گلشيفته فراهاني در اين فيلم نقش يك زن مهاجر عرب را دارد كه به كار رقصندگي مشغول هست . سينا ميلر هنرپيشه ديگر فيلم ، پس از جدايي از همسر متقلبش به دنبال كار مورد علاقه اش " رقص عربي" مي رود و اين دو در اين مسير همراه هستند فيلم در مورد مشكلات و سختي هاي زندگي اين دوزن در لاس وگاس مي باشد.
قيمت: 4900 تومان
بازيگران:
-
گلشيفته فراهاني
-
سينا ميلر
-
بهار سومخ
-
رشدي زم
-
تيم گوني
-
جس هارپر
-
چفيا بودرا
كارگردان : رشيد بوچارب
نويسنده : رشيد بوچاربگونه : درام موزيكال
تاريخ انتشار : ۲۰۱۲
مدت زمان : ۸۸ دقيقه
كشور : فرانسه ,انگلستان و امريكا
قيمت: 4900 تومان
درست مثل يك زن فيلمي در ژانر موزيكال و درام به كارگرداني رشيد بوچارب و بازي سينا ميلر، گلشيفته فراهاني و بهار سومخ، ساخته مشترك فرانسه، امريكا و انگلستان در سال ۲۰۱۲ ميلادي است.
بوچارب كارگردان اين فيلم ميگويد كه فيلم درست مثل يك زن اولين قسمت از يك سه گانه درباره روابط بين امريكاي شمالي و جهان عرب است.توليد
توليد اين فيلم در ژوئن ۲۰۱۱ آغاز و در ۵ آگوست ۲۰۱۱ به پايان رسيد
قيمت: 4900 تومان