از هماکنون تا زمان تکمیل ویندوز ۸ و عرضه آن به بازار حدود ۲ سال باقی مانده اما مایکروسافت آنچه را که برای این نسخه جدید از سیستمعامل خود در نظر گرفته را با شرکای خود در میان گذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از فارس، از مهمترین قابلیتهایی که مایکروسافت برای ویندوز ۸ در نظر گرفته، سازگاری این محصول برای بهاشتراکگذاری فایلها با محصولات اچپی، OEM و دیگر شرکای مایکروسافت است.
بر اساس آخرین برنامهریزیهای مایکروسافت، ۸ قابلیتی کاربردی که قرار در ویندوز ۸ به کار گرفته شوند در زیر آورده شده است.
تشخیص چهره کاربر به جای رمز عبور
در سال ۲۰۱۲ میلادی حسگرهای بهکار رفته در دستگاههایی مانند میکروفونها، دوربینهای دیجیتالی، گیرنده ماهورهای GPS، سیستمهای سرعتسنج، دماسنج و حسگرهای مغناطیسی که با رایانههای شخصی سازگار هستند، به ویندوز ۸ امکان میدهند که پس از تشخیص چهره کاربر اجازه ورود به رایانه را صادر کند.
پیروی از دستگاههای الکترونیکی
مایکروسافت در نظر دارد نسخه جدید سیستمعامل خود را از حالت ماشین-محور خارج کرده و به صورت کاربر-محور ارایه دهد. این مسئله به این معنی خواهد بود که ویندوز ۸ میتواند زمانی که شما از رایانه شخصی به لپتاپ و به دستگاههای دیجیتالی کوچکتر منتقل میشود، خدمات متناسب با شما را ارایه دهد.
پشتیبانی از نمایشگر لمسی و چند لمسی
مایکروسافت به همکاران خود توضیح داده است که ویندوز ۸ را با قابلیتی بهتر از نمایشگر لمسی iPad اپل عرضه میکند. این سیستمعامل همچنین میتواند از سیستمهای سرعتسنج، سیستم هوشمند شناسایی محل استقرار کاربر، سیستم تشخیص نور محیط پشتیبانی کند.
تماشای فیلمهای HD در تلویزیونهای بیسیم
ویندوز ۸ قابلیت سازگاری با انواع دستگاههای الکترونیکی از جمله گیرندههای تلویزیونی را دارد و میتواند امکان تماشای فیلمها با کیفیت بسیار بالای HD را فراهم کند. بر این اساس کاربر میتواند لپتاپ خود را روشن کند، فیلم مورد نظر خود را در اینترنت بیابد، و با یک کلیک آن را به صورت بیسیم به تلویزیون خود انتقال داده و آن را تماشا کند.
بارگذاری ابزارهای مورد نیاز از فروشگاه Windows App Store
مایکروسافت مانند فروشگاه اینترنتی که اپل هماکنون برای آیفون و iPad عرضه کرده، مرکز اینترنتی ویژهای عرضه میکند که کاربران در سراسر دنیا میتوانند کلیه ابزارها و برنامههای مورد علاقه خود متناسب با سیستمعامل ویندوز ۸ را از آن بارگذاری کند.
کشتن ویروس و حفظ اطلاعات کاربران
ویروسها معمولا با قابلیت تخریب اطلاعات ذخیره شده روی رایانهها عرضه میشوند، اما ویندوز ۸ به گونهای ساخته میشود که بدون آسیب رساندن به اطلاعات میتواند کلیه ویروسها و برنامههای مخرب را از بین ببرد.
بوت شدن رایانه بدون درنگ
یک بررسی که در مارس ۲۰۱۰ انجام شد نشان داد که زمان صرف شده برای بالا آمدن ویندوز مهمترین عامل نارضایتی کاربران محسوب میشود. بر این اساس مایکروسافت قصد دارد ویندوز ۸ را به گونهای طراحی کند که بالا آمدن آن طول نکشد و از زمان روشن کردن رایانه تا بالا آمدن سیستم هیچ زمانی صرف نشود. در ویندوز ویستا زمان بوت شدن رایانه ۴۰ ثانیه بود که در ویندوز ۷ این رقم به ۳۷ ثانیه رسید. اما مایکروسافت قصد دارد آن را در ویندوز ۸ صفر کند.
کنترل بیشتر بر رایانه
یکی از مهمترین اهدافی که مایکروسافت در ویندوز ۸ دنبال میکند، آسانسازی استفاده از ابزارها و ارتقا تجربیات رایانهای کاربران است. مایکروسافت در این سیستمعامل روشهای جدید ارتباط با رایانه را در اختیار کاربران میگذارد و امکان کنترل بیشتر رایانه را برای کاربران فراهم میآورد.