مجله آشپزی شماره 14
پيش غذا : سوپ مرغ با كاري
مواد لازم :
سينه مرغ بدون پوست و استخوان :400 گرم
پياز:2 عدد
كره :يك سوم پيمانه
آرد:2 قاشق سوپخوري
پودركاري :2 تا 3 قاشق چايخوري
آب مرغ :3 پيمانه
آب آناناس :سه چهارم پيمانه
پنير گودا:100 گرم
خامه :1 و دو سوم پيمانه
بادام خلال شده :2 قاشق سوپخوري
شكر:نصف قاشق چايخوري
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه :
گوشت مرغ را خلال كنيد، پياز را پوست بگيريد و خرد كنيد.گوشت مرغ را در كره تفت دهيد و پيازهاي خرد شده را به آن اضافه كنيد و سپس آرد را هم روي آنها بريزيد و تفت دهيد (به قدري تفت دهيد كه پيازها طلايي رنگ شوند).پودر كاري را هم اضافه كنيد.آب مرغ و آب آناناس را هم افزوده و بگذاريد 15 تا 20 دقيقه بپزد.پنير را رنده كرده و كم كم به همراه خامه به سوپ اضافه كنيد و نمك و شكر بزنيد.بادام هاي خلال شده را در تا به بدون روغن تفت بدهيد و سپس برروي سوپ بريزيد و سوپ را ميل كنيد.
غذاي اصلي 1 : ماهي سالمون با گردو و سس مايونز
مواد لازم :
680 گرم فيله سالمون بدون پوست
4/3 پيمانه گردوي ريز خرد شده
2/1 پيمانه خرده نان خشك يا آرد سوخاري
نيم تا يك ق.چ. پودر فلفل سياه
2/1 ق.چ. نمك
1 تخم مرغ
2 ق.س. آب
3/1 پيمانه آرد
2/1 پيمانه فلفل دلمه اي قرمز كبابي
4/1 پيمانه مايونز يا سس سالاد
1 ق.س. چاتني انبه ريز خرد شده
1 ق.س. آب ليمو
4/1 ق.چ. پودر سير
8/1 ق.چ. پودر فلفل قرمز
2 ق.س. روغن مايع
روش تهيه:
1. ماهي را با آب سرد بشوييد و خشك كنيد. ابتدا ماهي را به سه قسمت مساوي تقسيم كرده و هر برش را از طول به طور افقي به دو نيم كنيد.
2. گرد، خرده نان، فلفل سياه و نمك را در يك ظرف كم عمق مخلوط كنيد. تخم مرغ و آب را در ظرف ديگري مخلوط كرده، بهم بزنيد و آرد را در سومين ظرف بريزيد. ماهيها را ابتدا با آرد بپوشانيد، سپس در تخم مرغ زده و در نهايت در مخلوط گردو و آرد سوخاري بزنيد. اين قطعات را در ظرف بزرگي قرار داده، روي آنرا بپوشانيد و به مدت 30 دقيقه در يخچال بگذاريد. در اين مدت سس را آماده كنيد.
3. فلفلهاي كباب شده را به قطعات نسبتا درشت خرد كنيد. مايونز، فلفل، چاتني انبه، آب ليمو، پودر سير و پودر فلفل قرمز را در ظرف مناسبي مخلوط كرده، كنار بگذاريد.
4. روغن را در يك ماهيتابه نچسب مناسب داغ كنيد، ماهيها را اضافه كرده و بر روي حرارت متوسط به مدت 3 دقيقه بپزيد. ماهي ها را پشت و رو كرده، 3 تا 4 دقيقه ديگر بپزيد و صورت لزوم حرارت را كم كنيد.
5. ماهيها را با سس مايونز سرو كنيد.
غذاي اصلي 2 : سالاد ماكاروني
مواد لازم
ماكاروني درشت شكل دار: 250 گرم
كالباس خرد شده : 300 گرم
گوجه فرنگي متوسط خرد شده : 4 عدد
خيارشور خرد شده : 200 گرم
سس مايونز: 1 شيشه
ماست : 2 قاشق غذاخوري
نمك، فلفل و سركه : به مقدار لازم
طرز تهيه
ماكاروني را با آب و نمك پخته، به حدي كه قابل خوردن باشد، آن را آبكش مي كنيم و سپس خوب با آب سرد و نشاسته آن را شسته و كنار مي گذاريم. آن گاه تمام مواد آماده را همراه ماكاروني، سس مايونز، نمك، فلفل و سركه و ماست مخلوط كرده و در ظرف مخصوص ريخته و رويش را با گوجه فرنگي و جعفري ريز شده تزئين مي كنيم.
دسر : پالوده شيرازي :
مــــــــواد لازم:
نشاسته :: يك كيلو
آب :: يك و نيم كيلو
نمك :: يك قاشق چايخوري
مــــــــواد لازم براي تهيه پالوده :
شكر :: يك كيلو
آب :: يك ليتر
گلاب :: نصف استكان
عرق بيد مشك :: نصف استكان
مرباي آلبالو براي تزئين :: به ميزان لازم
طــــــرز تهيه رشته پالوده :
نشاسته را با نمك و آب مخلوط مي كنيم و به آن حرارت مي دهيم و مي گذاريم به مدت ده دقيقه بجوشد ( ته نگيرد ) . سپس در حالي كه داغ است داخل دستگاه مخصوص رشته فالوده مي ريزيم و به شكل رشته در مي آوريم . رشته ها را به مدت 10 تا 15 دقيقه داخل آب خنك مي ريزيم تا خنك شود .
طـــــــرز تهيه پالوده :
آب ، شكر، گلاب و عرق بيد مشك را با هم مخلوط مي كنيم و داخل ظرفي مي ريزيم و ظرف را در داخل يخ و نمك مي گذاريم تا شربت به دست آمده سفت شود . رشته فالوده را داخل شربت مي ريزيم و آن را باشربت آلبالو تزئين مي كنيم .
دانستني هاي آشپزي : چاي 2 رنگ
ايران به راستي مهد هنرهاي خلاقانه ست . ايرانيان سعي ميکنن هر چيزي رو به زيبايي شکل بدن و شگفتي ساز باشن . چاي دو رنگ هم از زمانيکه چاي در ايران مرسوم شده , در مراسم خواستگاري و مجالس مهم باب شد . در گذشته يکي از هنرهاي زنان ايراني درست کردن چاي دو رنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شده و امروزه در مواردي خاص و يا در خانواده هايي اصيل به چشم ميخوره . روش درست کردن چاي دو رنگ ساده ست ولي کمي نياز به صبر و حوصله و دقت داره :
استکان هاي کمر باريکتون رو در بيارن و يک چاي خوش رنگ دم کنيد و آماده بشين براي درست کردن چاي دو رنگ . اول نصف استکان رو آب جوش بريزين و چند حبه قند توي استکان بندازين و با قاشق چاي خوري هم بزنين تا قند حل بشه . غلظت قند بايد زياد باشه و به حد اشباع برسه . يعني وقتي که قند ميندازين ديگه حل نشه و شيره ماننده بشه . براي اين منظور تعداد 4 تا 6 حبه قند کافيه . حالا توي يک کاسه چاي خالص بريزين و با استفاده از يک قاشق يا ملاقه کوچک به آرومي و کم کم روي اين شيره چاي بريزين . ميبينين که آب در پايين و چاي در بالا قرار ميگيره . به همين سادگي .
اگه در مقياس زياد ميخواهين درست کنين , توي يک قابلمه آب و شيره بايد درست کنيد . يعني به تعداد و متناسب با استکان ها آب داخل قابلمه بريزين و قند يا شکر رو اونجا بهش اضافه کنين و بعد توي تمام استکان ها رو تا نيمه با اين شيره پر کنين و به آهستگي چاي رو به استکان ها اضافه کنيد . براي سادگي و سرعت کار هم ميتونين از يک يا دو نفر آدم خونسرد استفاده کنيد :)
اين روش بيشتر مجلسي و تفنني و رسمي هست و مزه و طعم چاي در اون چندان مطرح نيست مخصوصن هم که چايي شيرينه نه تلخ . به همين دليل از آوردن اين چاي براي کسانيکه عادت به نوشيدن داغ داغ چاي دارن و تصور ميکنن اگه چاي بيشتر از دو دقيقه در استکان باقي بمونه از دهن مي افته , خودداري کنيد .
موفق باشيد
شقايق بالندري
Katibe@ymail.com
سری 3 جلدی کتاب آشپزی سریع
نوشته ی شقایق بالندری